que significa Monarquia Teocracia Aristocracia Democracia Tiranía Oligarquía Oclocracia Plutocracia Caudillismo Dictadura Autocracia Totalitarismo Absolutismo Anarquía


xmetawolfx752: Respondadn bien pliz

Respuestas

Respuesta dada por: zdaniix2008
1

Respuesta: Lo unico que se es la democracia :v la democracia un cuando el pueblo puede eligir a sus gobernantes :P

Respuesta dada por: asmasoultana22
1

SISTEMES POLÍTICS I ECONÒMICS

-Democràcia : Doctrina política que defensa la intervenció del poble en el govern i en l'elecció dels governants

-República : Forma de govern representativa, en la qual el càrrec de cap d'estat no és hereditari ni vitalici, sinó resultat d'una elecció popular, directa o indirecta.

-Monarquia : Forma de govern en la qual el poder és exercit realment o nominalment per una sola persona, designada per dret d'herència o per elecció, amb caràcter vitalici. Monarquia absoluta. Monarquia parlamentària o constitucional.

-Dictadura: Forma política de què es revesteix l'estat com a instrument de poder posat en mans de la classe dominant per esclafar la resistència dels seus enemics.

-Autocràcia: Sistema polític en què el poder del governant és considerat derivat d'ell mateix i no reconeix, per tant, cap altre límit a la seva actuació.

-Tirania: Poder d'una sola persona amb exercit d'una manera opressiva.

-Talassocràcia: Govern de potència marítima

-Oligarquia : Règim polític on el poder és en mans d'un grup reduït de persones, d'una família, d'una classe social o d'un grup de pressió, ja sigui econòmic o polític.

-Plutocràcia: Forma de govern en què el poder resideix en un grup social minoritari o reduït, privilegiat per raó del seu poder econòmic.

-Autarquia: Qualitat de l'organització política autosuficient.  

-Burocràcia: Sistema de tasques, de procediments i d'activitats a càrrec d'un cos de personal administratiu.

-Nepotisme: Mètode de què es valgueren els papes per a la consolidació de llur poder temporal, que consistia a afavorir membres de llurs famílies amb donacions, títols o favors en general.

-Teocràcia: Forma de govern en la qual la sobirania emana directament de la divinitat i el govern és exercit per castes sacerdotals o per monarques divinitzats.

-Gerontocràcia: Sistema polític i social dominat pels vells

-Anarquia: Absència de govern.

-Patriarcat : Sistema politicojurídic en el qual els fills entren a formar part del grup a què pertany el pare i en prenen noms, drets i poders, que transmeten al descendent --o descendents-- més immediat i directe en línia masculina.

-matriarcat : Forma d'organització social que dóna la màxima importància política i jurídica a la dona.

-Tecnocràcia: Govern dels tecnòcrates.

Respuesta:

Explicación:

Preguntas similares