• Asignatura: Català
  • Autor: Ana353782
  • hace 7 años

1.- Triar un nombre d'amics amb els que us trobeu confinats a la torre.

2.- Fer un menú amb esmorzar, dinar, berenar i sopar per una setmana (procura que sigui saludable)

3.- Fer una llista del que podeu necessitar per alimentar-vos, amb el menú preparat, al llarg d'una setmana.

4.- Determinar quan pot arribar a pesar els aliments que necessiteu per una setmana. Fes una estimació en kg (kg-força o kiloponds) i fes la conversió a Newtons.



















b) Quins intercanvis comercials predominaven entre els territoris europeus i Amèrica? I amb l'Orient?
c) Explica el sentit de l'expressió, atribuïda a Felip II:
“En mis reinos nunca se pone el sol”


Respuestas

Respuesta dada por: bts324
0

Respuesta:

tus amigos pueden ser 5

Esmorzars i sopars: suggeriments saludables

Entre l'esmorzar i el mig matí es Ha de consumir un lacti (llet, iogurt o formatge) algun aliment feculents (pa, torrades o cereals), acompanyat -o no- per algun aliment proteic, i una fruita. Per Exemple:

Esmorzar: cafè amb llet semidesnatada i entrepanet mini. Mig matí: macedònia de fruita. En detall: entrepanet mini de pernil cuit acompanyat de cafè amb llet per esmorzar i macedònia de pera i raïm a mig matí.

Esmorzar: té amb llet amb dos kiwis. Mig matí: entrepanet amb iogurt líquid desnatat. En detall: té amb llet acompanyat de dos kiwis en l'esmorzar i entrepanet de pernil serrà amb iogurt líquid descremat a mig matí.

Esmorzar: cafè amb llet amb sandvitx de tomàquet i formatge fresc. Mig matí: iogurt natural desnatat EDULCORADO amb nous. En detall: cafè amb llet amb sandvitx de pa de motlle de forn integral (sense grades afegides), amb tomàquet, orenga, oli d'oliva i formatge fresc. A mig matí, iogurt natural desnatat amb nous.

Esmorzar: llet amb cereals d'esmorzar. Mig matí: poma amb iogurt desnatat EDULCORADO. Cal procurar Escollir cereals d'esmorzar integrals i sense mel, sucre ni greixos afegits.

Un sopar equilibrada i lleugera hauria de contenir verdures crues o cuinades, aliments proteics magres (carn, peix o ous) i una Quantitat moderada d'aliments feculents (pa, pasta, cereals i llegums). Es convenient consultar a l'dietista-nutricionista sobre la composicions quantitativa, si està fent una dieta controlada en calories. Alguns Exemples:

Sopar: puré de carbassó amb lluç a la planxa. Postres: mandarines. En detall: crema de carbassó, ceba i una mica de patata, amanida amb sal i pebre negre, tot triturat. Lluç a la planxa. Dues mandarines de postres.

Preguntas similares