• Asignatura: Castellano
  • Autor: reisingridsd8304
  • hace 8 años

Resumen por capitulos de l'esclau del mercadal !

Respuestas

Respuesta dada por: AquilesRespondo
46
El libro "L'esclau del mercadal" o "El Esclavo del Mercadal" en su traducción al catalán, es una novela infantil que relata sobre una familia de comerciantes que busca un ascenso rápido. Uno de sus hijos, no desea seguir los pasos de su padre, sino que desea servir al Rey Pere III.

La novela está ambientada en la Girona del siglo XVI, y es en esta ciudad donde tres jóvenes (Uno de religión Cristiana, uno de religión Judía y uno de los pocos esclavos de la ciudad) entablan una bonita amistad, lo que les trae muchos problemas, especialmente por ser una época en la que la intolerancia, el odio a las diversidades y la venganza son las transiciones posibles entre las comunidades.
Respuesta dada por: victorortiza
1

Respuesta:

Capítol VI

L’Hug no podia imaginar que el tres amics no podrien estar mai mes junts.

L’Hug estava content perquè en Suleiman aviat tornaria a casa i tot tornaria a ser com abans. Aviat, també, arribaria el dia en que en Suleiman seria lliure, i el seu somni era ser lliure i l’ Hug i en Jucef tenien molt clar que l’ ajudarien.

L’Hug una nit va decidir anar al barri Jueu a preguntar per el seu amic Jucef, però aquella nit els seu pare estaven desperts i ell no va poder marxar.

L’endemà va arribar el dia en que van portar a terme el càstig den Suleiman en públic. El pare de l’Hug el va obligar a anar-hi, quant era allà el noi va veure a en Suleiman molt malament i molt trist va decidir marxar, es va esmunyir entre la gent.

                                                  Capítol VII

A l’hora de dinar en Joan Serrat estava molt enfadat amb l’ Hug, ja que havia marxat de l’areny. En estar tant enfadat el pare de l’Hug va decidir que el seu fill ja no aniria a les classes de lletres. Es mes la mare de l’Hug, l’Elisenda li va proposar a en Joan que l’Hug anés amb ell a algun viatge. L’Hug va dir que no, que ell seria soldat del rei i molt enfadat va marxar corrent de casa.

Va anar corrents fins el riu on va veure en Suleiman, mes mort que viu, però tot seguit va anar cap al barri Jueu on allà es va trobar la germana de en Jucef que el va acompanyar fins a casa seva. Allà va etar parlant amb el pare d’en Jucef fins que va entrar a vistar a en Jucef.

                         Capítol VIII

L’Hug en estar al cotat del llit amb en Jucef, li va agafar la ma i la va explicar tot el que havia passat aquell mati amb el eu pare.

També li va explicar que havia vits en Suleiman i que tots 2 es poarien be, que e recuperarien i que llavor en Jucef es casaria, l’Hug es faria soldat i que ells dos ajudarien a en Suleiman a escapar-se i ser lliure, a anar a València.

Desprès de marxar de casa en Jucef  l’ Hug es va dirigir cap a l’areny on allà hi havia en Suleiman i el va començar a cridar que en Jucef estava be, que es recuperaria i allò va alegrar a en Suleiman

                                 Capítol IX

Per en Suliman la nit va ser molt llarga no es notava ni el braços ni les cames, i tenia molta set i gana, s’ imaginava font i riu. També  li venien records de quant era petit i vivia amb el seu pare al Nord d’Itàlia, i com havia anat a diferents amos, com havia après a llegir i escriure. Però  de cop va notar com i algú li poses aigua al llavis, ell ja se penava que estava somiant, que estava mort i que havia anat al cel que els seus dos amics sempre li parlaven. Però llavors es va adonar de que qui li estava donant aigua era l’Alamanda.

Ella li havia portat formatge, aigua i una pomada per l’esquena. Van estar parlant una estona el dos, però desprès l’ Alamanda va marxar.

                                   Capítol X

L’ han demà al matí la mare de l’Hug e va aixecar amb molta migranya i l’ Hug va tenir l’ escua perfecte per quedaré a casa, anar a comprar i no anar a l’ areny amb el seu pare. L’ Hug va passar de llarg del mercat on havia de comprar tot el encàrrec de la seva mare i es va dirigir cap el bari jueu. Allà va anar a casa d’en Jucef, però ell ni hi era, havia anat a sinagoga, llavor l’ Hug va anar cap el mercat i va comprar amb la major lentitud que va poder. En arribar a casa el eu pare l’ esperava enfadat perquè no havia anat a l’ areny, però de seguida l’Hug es va oferir per fer el dinar i no el va renyar.

A la tarda va arribar en Suliman i l’Hug, la seva mare i el eu avi el van rentar i li van poar pomades a les ferides.

                                         Capítol XI

En Suliman nomé va estar dos dies al llit del’Hug.

El dissabte feia molt bon dia i l’esclau en veure que en Dalmau, el que portava la botigua del Serrat no habia arribat va decidir parar la botigua al carrer. Quant e va despertar l’ Hug, li va preguntar a en Suliman i ja es trobava bé per etar treballant.

En Suliman va respondre que i i li va demanar a l’ Hug si el podria acompanyar a veure en Jucef. L’ Hug li va respondre que si que més tard hi anirien. LLavor va arrinar en Dalmau amb la seva dona i es van possar a treballar.

Llavors l’Hug va haver d’anar amb el seu pare a visitar una casa a la cual la seva mare volia comprar i quant va arribar va demanar al seu pare i podia anar al mercat a mirar polls i si en Suliman el podia acompanyar.El seu pare va dir que si però en veritat anar al mercat era una excua per anar a veure en Jucef.

                                         Capítol XII

En arribar a casa d’en Jucef i entrar tota la família d’en Jucef va donar les gràcies a en Suliman per protejir en Jucef  d’en Bernat. Deprès de parlar en dos nois van entrar a la cambra d’en Jucef i ell en veurel’s casi fa un bot del llit. Els tres nois van estar parlant de la llibertat d’en Suliman, de la recuperació d’ en Jucef i del seu casament...

Llavors va arribar l’ hora de martxar i en Jucef el va demanar i a la tarda tornarien, el dos nois li van repondre que i s‘ inventarien quanevol excusa per poder-hi anar.

hay más ,pero no cabe

Preguntas similares