Alguien me puede explicar la importancia de las TIC en la educación dando a conocer las ventajas y riesgos. Doy corona


delvizfranci: Ayudaaaaa
delvizfranci: Chicossssssss
delvizfranci: Despiertennnnn
delvizfranci: Yaaaaaaaaa
delvizfranci: Urgenteeeeeee
delvizfranci: Apurenseeeeeeeee
delvizfranci: Helpppppp
delvizfranci: Pleaseeeeee
delvizfranci: Contestenmeeeeeeee
delvizfranci: Revisennnnnnn

Respuestas

Respuesta dada por: gabrielruizp
0

Respuesta:

Дъвката, известна като дъвка, е дъвка със сладък вкус. Въпреки че повечето от сегашните използват неутрална пластмасова основа, известна още като поливинилацетат, или също ксантанова смола, до сравнително наскоро се използва сокът от тропическо дърво: чиклеро, на което дължи по -популярното си име.

Популярното име на Chicle идва от думата нахуатл tzictli, която е смолист полимер, получен от сока на Manilkara zapota, дърво от семейство Sapotaceae (по -рано известно като Sapota zapotilla или Achras zapota), родом от Месоамерика.1 Маите и Ацтеките са първите, които използват положителните свойства на дъвките, 2 и двамата използват дъвка, естествена дъвка от дърво, като основа за създаване на вещество, подобно на дъвка, и за прикрепване на предмети при ежедневна употреба.

Индекс

1 История

2 Ефекти върху здравето

2.1 Здравно здраве (дъвка без захар)

2.2 Неврологични ефекти

2.3 Ползи

2.4 Повреди

2.5 Други ефекти

2.6 Възможен канцероген

3 Вижте също

4 Препратки

5 Библиография

6 Външни връзки

История

Традиционно извличане на Chicle от дървото Chicozapote (Achras zapota) в Кинтана Роо, Мексико. Този начин на извличане чрез правене на зигзагообразни разрези е познат на цивилизацията на маите, които го наричат ​​sicté.

Дъвката в много форми съществува от неолита. В Kierikki, във Финландия, е намерено дъвка, че те 2 са използвали дъвка, естествена дървесна дъвка, като основа за изработване на дрехи. Дъвка, дъвка и шпакловка са дървесни смоли. Много други култури са дъвчили подобни на дъвка вещества, направени от растения, билки и смоли.

Въпреки че дъвките датират от цивилизации по целия свят, модернизацията и комерсиализацията на този продукт се осъществи главно в САЩ. Американските индианци дъвчат смола, направена от сок от ела. Заселниците от Нова Англия възобновяват тази практика и през 1848 г. Джон Б. Къртис разработва и продава първата търговска дъвка, наречена „Държавата на чиста смърчова дъвка в Мейн.“ 5 По този начин индустриализираният Запад, забравил венците на дърветата, той преоткри дъвката през ранните американци. Около 1850 г. е разработена дъвка, направена от парафинов восък, петролен продукт, който скоро надминава смолата от ела в

Explicación:


gabrielruizp: круша помощ :) xd
Preguntas similares