• Asignatura: Historia
  • Autor: bianka081
  • hace 1 año

Quin va aparèixer l'islam i on va ser? Explica con es va estendre. Quins territoris controlaba l'Imperi islàmic al segle VIII?

Respuestas

Respuesta dada por: Cero72
6

Respuesta:

-L'islam va sorgir a la península aràbiga al segle VII de l'era cristiana amb l'aparició de l'profeta Mahoma. Un segle després de la seva mort, l'islam s'estenia des de l'oceà Atlàntic a l'oest fins a Àsia Central en l'est.

-L'expansió musulmana o l'expansió de l'islam va començar a la península aràbiga a al sud-oest d'Àsia. És la denominació que sol donar-se a les conquestes militars o les reformes de comerç de la civilització àrab musulmana en què caurien l'Imperi sassànida, el nord d'Àfrica, i la península ibèrica, incloent parts de l'Imperi bizantí. També està inclosa en aquesta denominació l'influx dels comerciants al Magrib ia l'Àfrica i les missions fetes a Filipines

Expansió durant el Califat ortodox, 632

Mahoma predicant.

Aquest període va començar des de l'any 622 quan Mahoma va organitzar a Medina un conjunt de soldats que aviat es va tornar prou fort per unificar tota la península arábiga.Tras la mort de Mahoma al 632, l'islam va tenir una expansió sorprenentment ràpida durant al voltant d'una dècada, afavorit en primera instància per la debilitat de l'Imperi bizantí, i va ocupar tot el nord d'Àfrica, Iran, la part meridional de l'Àsia Central, l'oest de l'subcontinent indi, la península ibèrica i el sud de França. Aquesta primera etapa va concloure amb diverses derrotes, com la batalla de Poitiers (732) i altres davant els bizantins i hindús, i amb la dissolució de l'Califat Omeia.

Durant els segles següents, l'islam va aconseguir diversos avanços en altres fronts, com a la resta d'Àsia Central, a Àsia Menor, al sud d'Itàlia, a Europa oriental, al sud-est asiàtic ia l'Àfrica subsahariana. No obstant això, tots aquests avanços van ser produïts per diferents estats independents els uns dels altres. Mentre aquests avenços es produïen, l'islam era obligat a retrocedir a Europa occidental, especialment per l'anomenada Reconquesta espanyola. En l'últim terç de segle XVI, un últim Estat musulmà amb pretensions universals, l'Imperi Otomà, va aconseguir la seva màxima expansió.

Al llarg d'aquest període de gairebé un mil·lenni van tenir lloc grans esdeveniments, fets i processos molt diferents entre si, diferenciats temporal i geogràficament, sobretot a l'interior de l'islam, alguns dels quals van ser causa de la seva pròpia destrucció (especialment la forma de governar-). Després de la conquesta d'Aràbia duta a terme per Mahoma anys abans de la seva mort i continuada pels seus seguidors, van aconseguir unificar el regne en un únic govern, el qual havia de complir «la paraula de Déu», a més de respectar les opinions d'altres ciutadans , però això va canviar anys després segons científics durant el govern d'Abdel Mumin, en 1130-1163, després de la mort d'Ibn Tumart.


bianka081: Te lo agradezco
Preguntas similares