• Asignatura: Química
  • Autor: bagur
  • hace 9 años

Quines utilitats té l'alumini?

Respuestas

Respuesta dada por: snorye
2
USOS DE L'ALUMINI
Transport: en la indústria automobilística ha augmentat de forma constant i la indústria de l'alumini està dedicant importants recursos per augmentar la seva participació en aquest sector. Aquest interès respon a criteris ecològics, a més d'econòmics. Es fabriquen en alumini peces foses (pistons, rodes, caixes de transmissió, conjunts de suspensió), radiadors, i estructures i carrosseries.
Envasos: la fabricació de llaunes, el paper d'embolicar, la capa intermèdia d'envasos de cartró (tetra brick) fins làmines per tancar iogurts, medicaments.
altres usos
En la indústria química l'alumini i els seus aliatges s'utilitzen per fabricar tubs, recipients i aparells. Per la seva elevada conductivitat tèrmica, l'alumini es fa servir en estris de cuina. A més, no cal oblidar la presència en la nostra vida quotidiana del paper d'alumini de 0,018 cm. de gruix, que protegeix els aliments i altres productes peribles. S'utilitza també en reactors nuclears a baixa temperatura perquè absorbeix relativament pocs neutrons. La resistència a la corrosió a l'aigua del mar de l'alumini també ho fa útil per fabricar cascos de vaixell i altres mecanismes aquàtics. La seva alta resistència en relació al seu pes i la seva resistència a la corrosió el fa útil en la construcció d'aeronaus, embarcacions, en perfils i altres elements de construcció, vagons de ferrocarril i xassís de cotxes i motocicletes i en general per a tots aquells usos en els que es necessitin metalls resistents i lleugers.

Preguntas similares