• Asignatura: Català
  • Autor: acarher058
  • hace 3 años

Responder detalladamente a esta pregunta:

Vicent Andrés Estellés, des de la seua posició de poeta valencià que havia escrit en silenci durant tot la seua vida, va participar d'una manera directa en aquests esdeveniments, ja que la seua poesia, sobretot a partir de la publicació de Llibre de meravelles, va convertir-se en un exemple de compromís cívic. Llegiu aquest text en què explica la seua experiència personal i contesteu les qüestions que hi ha a continuació:
–Tu ets un símbol al País Valencià. Ara, per sort, et reconeixen a tots els Països Catalans com a poeta cívic que estima molt el propi país. ¿De quina manera el poeta Vicent Andrés Estellés deixa, a la cambra solitària, els records, l'amor a la vida, la idea de la mort, i baixa al carrer i veu els canvis que estem vivint tots?
– [...] He viscut febrilment a partir del 20 de novembre de 1975. La nit anterior, el 19, vam sopar junts l'Ovidi Montllor, la meua dona i jo. Era el sant de la meua dona, encara eren moments d'inquietuds. Al dia següent, vaig pegar un peu, no el vaig pegar físicament perquè tinc les cames i això, però molt content, molt content. I recorde el camí del Perelló un dia que en un dipòsit d'aigua molt alt hi havia un retrat de Lenin, aquella cosa i aquell nom allà dalt eren per a mi tot un símbol, el que em faltava per a continuar endavant.
Montserrat Roig, Retrats i personatges
a) A quin fet concret fa referència la data exacta del 20 de novembre de 1975?
b) Per què diu que abans d'aquesta data eren «moments d'inquietuds»?
c) Per què després va experimentar alegria? Què suposava per a ell com a poeta?
d) Estellés parla d'un retrat de Lenin. Què podia simbolitzar aquest retrat per a ell en el moment que el va veure?
e) Busqueu un poema que parle de la postguerra i comenteu-lo.

Respuestas

Respuesta dada por: sandra354
0

Respuesta:

Montserrat Roig era alguien importante en sus años, trabajaba siempre por ser alguien en la vida

Preguntas similares