• Asignatura: Castellano
  • Autor: paubaratortiz
  • hace 3 años

resumen de un librl en valenciano​

Respuestas

Respuesta dada por: soscly66
1

Respuesta:

Un xiquet que és deia Pau tenia dues coses molt clares. 1- que els mags vivien a la muntanya i L'Altra que la seua germana Sara estava molt malalta. Un dia ingressa a L'Hospital, al principi de vacances, i l'en va donar a Pau una pedramolt important per a ella, suposadament màgica i Pau va fer dues promeses, que guardaria la pedra per si no tornava de L'hospital i que l'ensenyaria a muntar en vici, i pau s'en va uns dies a cals avis Saoro i Maria.

En casa dels avis l'àvia li veu la pedra en el coll, a Pau li diu que se la donada Sara. Eixa pedra era petita i pensava que la màgia que tendria també eu seria. Ell volia una màgiames gran per a curar una infermetat tan greu, aixi que pensava en anar a la muntanya a buscar un mag, una muntanya que coneixia perfectament però asta un limit, però el mag deuria estar al cim de l'enganyós.

L'Àvia eu va saber i li'n deixa apujar, però a l'avi va costar mes de combencer.

Eixa nit Pau va tindre un malson, en la que pujava l'enganyós i algun animal el perseguia.

Pel mati Pauescoltà a l'àvia cantar, avia combescut a l'avi amb la condició de deixar senyals per saber que s'encontrava bé.

L'àvia l'in contà una historia a Pau, que ella va puja a l'enganyós de menuda i Pau molt intrigat tenia moltes preguntes, però, l'àvia assoles li contestava una i tenia que triar-la bé. Mes tard pau i l'avi ixen a la muntanya per on passejaven sempre, per vore la força de Pau i si seriacapàs de pujar allà dalt.

L'avi li digué a Pau que tenia una caixa en objectes, i que triara u per vore si triava l'Adequat i ell saber si estava preparat. quan rebuscà va trobar una carta de l'àvia que deia l'historia de quan anà a la muntanya i deia que si l'avi volia casar-se en ella tindrà de acceptar unes condicions, que alguna vegada s'en aniria a la muntanya. Era molt xicoteta quan la vaescriure i clarament anava dirigida a l'avi. Pau l'agarrà i se'l portà a l'avi, aquell era l'object adequat, i al llegir-la l'avi li va dir que si, que li deixaria pujar a l'enganyós.

Ara soles faltava la pregunta a l'àvia, aquella que tenia que triar.

Per la nit Pau va somniar en Sara i li digué que en somnis va estar allà a la muntanya i va parlar en el mag.

Quedava poc per anar a la muntanya il'avi s'en anà a comprar el necessari mentres l'àvia dibuixava un mapa.

Pau tenia clara la pregunta que li faria a l'àvia i se'l preguntà, la pregunta va ser, que li tinc que donar a canvi al mag? i l'àvia li diu que una historia, allò que assoles sàpia ell, que una vegada allà dalt sabria que contar-li.

Pel mati tot estava preparat i era l'hora de eixir cap allà, aixi que "cap a l'enganyós"quan va parar a descansar va traure una llibreta per a apuntar que comptar-li al mag, però el que va escriure no li va convéncer.


paubaratortiz: graciad
soscly66: não é problema!
Respuesta dada por: 111271
1

Respuesta:

Ell m'ha pintat, m'ha esculpit, m'ha dibuixat desenes de vegades...», escriu Fernande Olivier a Gert|ude Stein l'any 1908 sobre Pablo Picasso. Olivier va ser una de les primeres parelles sentimentals del pintor, amb qui va compartir un període clau per a la història de l'art. Al seu costat, Olivier va viure l'efervescència cultural i vital d'aquell París on produïa l'esclat de l'avantguarda. Amb ell, va viatjar a Horta de Sant Joan, on Picasso va descobrir un paisatge clau per a la seva obra. I sense ell, anys a venir, la bella Fernande, com li deien alguns, seguiria recordant el temps compartit.

Explicación:

l meu amor"

Preguntas similares