• Asignatura: Biología
  • Autor: aarevertelopez
  • hace 4 años

quina funcio tè el peu a les diferents classes de mol-lucs

Respuestas

Respuesta dada por: Bianca0900
1

Respuesta:

Explicación:

Els mol·luscs (Mollusca) constitueixen un embrancament d'animals invertebrats. Se'n coneixen unes 93.000 espècies vivents, fet que el fa l'embrancament marí més nombrós: conté un 23% de tots els organismes marins anomenats. Els representants d'aquest embrancament ocupen una gran varietat d'hàbitats, incloent-hi el medi marí, l'aigua dolça i l'entorn terrestre. Els mol·luscs són un grup molt diversificat, en mida, anatomia estructural, comportament i hàbitat. La ciència que estudia els mol·luscs rep el nom de malacologia.

L'embrancament normalment es divideix en nou o deu classes taxonòmiques, de les quals dues estan totalment extintes. Els gastròpodes (cargols i llimacs) són de lluny els mol·luscs més nombrosos pel que fa a espècies classificades, i sumen el 80% del nombre total d'espècies de mol·luscs conegudes. Els mol·luscs cefalòpodes, com els calamars, sèpies i pops, es troben entre els invertebrats amb un sistema neurològic més avançat. O bé el calamar gegant o bé el calamar colossal és l'invertebrat més gran conegut.

La paraula "mol·lusc" prové del llatí molluscus, de mollis, 'tou'.[2] Al seu torn, Molluscus era una adaptació del τᾲ μαλάκια, 'cosa tova', d'Aristòtil, que va aplicar a la sèpia.[3] L'estudi científic dels mol·luscs s'anomena malacologia.[4]


aarevertelopez: La puedes resumir porfis si no puedes no pasa nada
Preguntas similares