Si un heliòstat té una superfície aproximada de 4 m² i la mitjana d'energia solar que
arriba a la superfície terrestre és d'uns 900 W/m², quants heliòstats i quina superfície
necessitarem per disposar d'una potència de 5 MW a la central?​

Respuestas

Respuesta dada por: elpatodemiabuela
2

Respuesta:

en català

Explicación:

Els panells o mòduls fotovoltaics (plaques fotovoltaiques) -anomenats comunament panells solars, o plaques solars, encara que aquestes denominacions abasten a més altres dispositius- estan formats per un conjunt de cèl·lules fotovoltaiques que produeixen electricitat a partir de la llum que incideix sobre ells mitjançant l'efecte fotoelèctric.

Els panells fotovoltaics, en funció de l'tipus de cèl·lula que els formen, es divideixen en:

cristal·lines

Monocristal·lines: es componen de seccions d'un únic cristall de silici (Si) (recognoscibles per la seva forma circular o octogonal, on els 4 costats curts, si es pot apreciar a la imatge, s'aprecia que són corbs, pel fet que és una cèl·lula circular retallada).

Policristalinas: quan estan formades per petites partícules cristal·litzades.

Amorfes: quan el silici no s'ha cristal·litzat.

La seva efectivitat és major com més gran són els vidres, però també el seu pes, gruix i cost. El rendiment de les primeres pot arribar al 22% 1 mentre que el de les últimes pot no arribar a el 10%, però el seu cost i pes és molt inferior.

El cost dels panells fotovoltaics s'ha reduït de forma constant des que es van fabricar les primeres cèl·lules solars comerciales2 i el seu cost mitjà de generació elèctrica ja és competitiu amb les fonts d'energia convencionals en un creixent nombre de regions geogràfiques, arribant a la paritat de xarxa3 4

Preguntas similares