• Asignatura: Català
  • Autor: pmerinoperez05
  • hace 4 años

resum dels dos primers capitols del llibre "Gràcies per la propina"

Respuestas

Respuesta dada por: perezaguilar951
0

Respuesta:

2.1 : Argument:

Aquesta novel·la ens narra la vida de dos germans, orfes de pare des de molt petits i mes tard també de mare. En ella, veiem l'evolució dels nanos i de com van passar els temps de post guerra i franquisme, aïllats en un mon a part creat per el seu avi i els seus oncles.

2.2 : Trama:

La novel·la comença, quan ja els protagonistes son grans, en una vesprada del 1992. aquests son a la casa on varen passar la seva infantesa, esperant el camió de mudances. Allí, hi ha un evocament al passat que es produeix per els records de Ferrant Torres.

Amb la seva primera comunió ens porta al passat, als seus nou anys, quan es va masturbar per primer cop. Ens conta les seves experiències a l'escola publica i les ensenyances “morals” que li feia el seu amic Gamenyo, tant a ell com al seu germà. Les passejades amb autobús, arrambant-se a les dones que trobaven. Més endavant, la mare els interna als jesuïtes i finalment, aquesta mor. Quan els dos germans van a viure amb els oncles i l'avi, no els treuen pas del jesuïtes per tal de respectar la voluntat de la difunta mare, però mes endavant són expulsats de l'escola i gràcies al oncle Tomàs entren en el món laboral. Tomàs també es l'encarregat de portar-los a una pensió on treballen prostitutes per tal de que els nois s'estrenin.

Preguntas similares