• Asignatura: Català
  • Autor: samichoukhmane
  • hace 5 años

1. Com és va originar la llengua catalana i a partir de quin segle trobem les primeres manifestacions orals i escrites?
2. Què entenem per consolidació idiomàtica?
3 Explica en què va consistir el Decret de Nova Planta. Des d'on es va promulgar i quines conseqüències va tenir.
4 busca al diccionari la definició de "diglòsia" i explica en quin segle es va donar un adistribiució diglòssica de l'ús del català i castellà.
5. Quan es va viure un procés de superació de la diglòssia? Com es va fer efectiu aquest canvi? A quins àmbits ho podem certificar?
6. Què va significar la dictadura militar franquista per la llengua i cultura catalana? Quins tres moments destaquem dins d'aquest llarg i terrible període de la nostra història?
7. Busca al diccionari les paraules: clandestinitat, dictadura, resistència, suport mutu, autoorganització i desobediència. Cita quines van ser les principals iniciatives culturals per fer front a la opressió de la dictadura militar.

Busca informació: a quin any es va acabar la dictadura franquista? quin va ser el darrer executat amb garrot vil a l'estat espanyol?

Respuestas

Respuesta dada por: aleexblancoo
0

Respuesta:

1. La llengua catalana es va originar a partir del llatí. Té molta influència influència del castellà, del francès i de l'occità. Les trobem a partir del s.XVI.

2. ni idea

3. El Decret de Nova Planta al principat de Catalunya es va imposar el 1716 després de la seva derrota a la guerra de successió.

Explicación:

Preguntas similares