• Asignatura: Biología
  • Autor: mariaalejandra79
  • hace 6 años

5. Com s'anomenen els elements químics que formen els
éssers vius?​

Respuestas

Respuesta dada por: BRILLA2222
3

Respuesta:

Elements més abundants a la Terra

4. La vida es va desenvolupar a partir d’uns determinats elements químics que presenten unes propietats fisicoquímiques adients per a realitzar els processos necessaris en els éssers vius.

5. L'anàlisi química de la matèria viva revela que els éssers vius estan formats per una sèrie d'elements i compostos químics. Els elements químics que formen part de la matèria viva s'anomenen bioelements, que, en els éssers vius, formen biomolècules. Els bioelements no son exclusius de la vida. La materia inerta conte els mateixos (amb abundàncies diferents)

6. En els éssers vius el 96% dels àtoms pertanyen a només 4 elements químics: són el carboni, l'hidrogen, l'oxigen i el nitrogen.

7. En qualsevol ésser viu es poden trobar al voltant de setanta elements químics, però no tots són indispensables ni comuns a tots els éssers. Atenent a la seva abundància es poden agrupar en tres categories: bioelements primaris, bioelements secundaris i oligoelements.

8. LA CLASSIFICACIÓ DELS BIOELEMENTS

9. BIOELEMENTS PRIMARIS Són indispensables per a la formació de les biomolècules (glúcids, lípids, proteïnes i àcids nucleics) i es troben presents en la totalitat dels éssers vius. Els bioelements primaris més abundants són el carboni, oxigen, hidrogen i nitrogen. També es pot incloure en aquest grup el fòsfor i el sofre.

10. BIOELEMENTS PRIMARIS Com que són elements lleugers, de poca massa atòmica, els enllaços covalents resultants són molt estables.

11. BIOELEMENTS PRIMARIS

12. BIOELEMENTS SECUNDARIS Els bioelements secundaris els trobem formant part essencial de tots els éssers vius, si bé en conjunt no superen, generalment, el 2,5-3% de la massa total de l'organisme. En medi aquós es troben sempre ionitzats. Exerceixen funcions de vital importància en fisiologia cel·lular.

13. OLIGOELEMENTS Conjunt d'elements químicos

Explicación:

Preguntas similares