• Asignatura: Musica
  • Autor: AhmedGourmat
  • hace 7 años

Enumera les principals novetat al camp intelectual-històric-artístic del Renaixement.​

Respuestas

Respuesta dada por: alonsobecerrajireh
5

Respuesta:

Renaixement és el nom donat al segle XIX a un ampli moviment cultural que es va produir a Europa Occidental durant els segles XV i XVI. Va ser un període de transició entre l'Edat Mitjana i els inicis de l'Edat Moderna. Els seus principals exponents es troben en el camp de les arts, tot i que també es va produir una renovació en les ciències, tant naturals com humanes. La ciutat de Florència, a Itàlia, va ser el lloc de naixement i desenvolupament d'aquest moviment, que es va estendre després per tot Europa.

El Renaixement va ser fruit de la difusió de les idees de l'humanisme, que van determinar una nova concepció de l'home i de el món. El terme «renaixement» es va utilitzar reivindicant certs elements de la cultura clàssica grega i romana, i es va aplicar originàriament com un retorn als valors de la cultura grecollatina ia la contemplació lliure de la naturalesa després de segles de predomini d'un tipus de mentalitat més rígida i dogmàtica establerta en l'Europa medieval. En aquesta nova etapa es va plantejar una nova forma de veure el món i a l'ésser humà, amb nous enfocaments en els camps de les arts, la política, la filosofia i les ciències, substituint el teocentrisme medieval per l'antropocentrisme.

L'historiador i artista Giorgio Vasari va ser el primer que va utilitzar la paraula "renaixement" (Rinascita) per descriure la ruptura amb la tradició artística medieval, a la qual qualificava com un estil de bàrbars, que més tard rebrà el qualificatiu de Gòtic. Vasari opinava que les arts havien entrat en decadència a l'enfonsar-se l'Imperi Romà i només havien estat rescatades pels artistes de la Toscana a partir d'segle XIII.1

Explicación:

tant de bo et serveixi és l'únic que vaig poder trobar i a més com no parlo el teu idioma el vaig haver de traduir ...

Preguntas similares