• Asignatura: Català
  • Autor: paulambe02
  • hace 7 años

Alguien me puede hacer un resumen del libro "Cròniques d'un rei" de Víctor Labrado

Respuestas

Respuesta dada por: sxramaxwell7
14

Croniques d'un rei narra els fets mes importants de la Corona Catalano-Aragonesa del segles XII a XIV.

Hi ha quatre grans cròniques

-El Llibre dels fets o crònica de Jaume I. Va ser escrita al segle XIII, parla del regnat de Jaume I, el rei més important de tota la cristiandat. Són les seues memóries,narra la seua vida a la cort, inclou descripcions de batalles, en les quals el rei apareix com un heroi però ell no les escriu, les redacta algú personatge de la Cort.

-La Crònica de Bernat Desclot. Va ser escrita al segle XIII. Va escriure la crònica perque li hu va demanar Pere II conta la història dels reis antics i sobretot del regnat de Pere II el Gran . Amb aquesta crónica es tracta de glorificar la seua figura.

-La Crònica de Ramon Muntaner. Es va escriure als segles XIII-XIV. Es la més extensa. Es la més patriótica, la que més exalta les senyes d'identitat de la corona. El seu objectiu es patriótic. l´obra exalta la figura dels reis catalanoaragonesos, dels seus propis mèrits a la cort, del seu patriotisme i l´estima per la seu llengua.

-La Crònica de Pere el Cerimoniós. Es va esriure al segle XIV. Vol copiar la crònica de Jaume I. No la fa ell, la fan els seus secretaris. Parla del seu mandat y fou escrita sobre tot per a justificar la seua política.

Preguntas similares