• Asignatura: Català
  • Autor: martinezm17
  • hace 7 años

QUANTS PARAGREFS TÉ AQUEST TEXT?

La falta d'hores de son causa problemes cognitius als nens

Un estudi demostra que dormir poc, de forma crònica, afecta a la memòria i dificulta l'adquisició i consolidació del llenguatge. Els infants que dormen malament pateixen més la síndrome d'hiperactivitat.

Els infants que dormen menys del que es considera normal per a la seva edat tenen una probabilitat molt més alta de presentar problemes cognitius i de conducta, segons un detallat estudi portat a terme per investigadors de Mont-real (Quebec-Canadà). L'estudi també mostra una significativa relació entre la falta d'hores de son i la conducta hiperactiva o impulsiva quan els infants arriben a l'edat
Els experts recorden que la tornada a l'escola és el moment més adequat per reconsiderar els horaris dels infants i recuperar la normalitat a l'hora d'anar a dormir. Els horaris d'estiu tendeixen a ser poc estrictes, però, en general, no provoquen reduccions importants en les hores de son dels infants. Per contra, quan s'inicia el curs, les hores d'escola s'acumulen a les dedicades al joc i a les televisió fins al punt d'alterar la forma important el període dedicat a dormir.

L'equip dirigit per Jacques Montplaisir, del Centre de Desordres del Son de l'hospital del Sagrat Cor de Mont-real, ha estudiat sistemàticament un grup de 1.492 infants del sis mesos d'edat fins els sis anys. A més de vigilar la qualitat d'hores de son, els experts han analitzat els resultats d'un qüestionari en què les mares explicaven el grau d'hiperactivitat-impulsivitat i la capacitat d'atenció dels seus fills.

Els resultats de la recerca indiquen que una petita però crònica reducció de les hores de son durant els primers anys de vida pot afectar la capacitat intel·lectual dels infants quan comencen a anar a l'escola (als sis anys). Fent servir un test de capacitat verbal, els científics han descobert que els nens que dormen poc tenen 3,1 vegades més de probabilitat de tenir resultats cognitius inferiors a la mitjana. Les dades suggereixen que l'adquisició i consolidació de la memòria verbal es pot veure seriosament alterada per les hores de son. Els experts apunten que el període crític per detectar aquesta alteració es podria trobar entre el naixement i els tres anys. A més, els problemes per falta de son poden ser irreversibles. Així, els infants que dormen poc en la primera fase de la seva vida no poden recuperar la normalitat encara que dormin més a partir dels tres anys, segons indica l'estudi.

“Els resultats d'aquest treball destaquen la importància de donar als nens l'oportunitat de dormir un mínim de 10 hores cada nit -especialment abans d'arribar a l'edat de tres anys i mig-, per tal d'assegurar una formació òptima de les capacitats cognitives en el moment d'arribar a l'edat escolar”, afirma Jacques Montplaisir.

Respuestas

Respuesta dada por: sarabenneoui
2

Respuesta:

7

Explicación:

porfavor pione gracias y la mejor respuesta xd


martinezm17: si me explicas el porque te la doy. porque 7 y no 6
sarabenneoui: Per que un paragef es fan servir quan hiha un punt i apart u pilles si no entns al catala digamo
martinezm17: pero k si k ho entenc, no em parlis com si fos tonto, sempre que respons alguna cosa l'has d'argumentar, no ens passem de llestos eh.
sarabenneoui: bno pues buscet la vida
Respuesta dada por: jihanmhand2005
2

Respuesta:TIENE 7

Explicación:

Preguntas similares