• Asignatura: Català
  • Autor: imanzeroual15
  • hace 7 años

fer una redacció d'un text de 200 paraules. L'objectiu del text és el de convèncer a un amic o amiga que consumeix drogues a que no ho faci.
PORFA AYUDAAAAAA

Respuestas

Respuesta dada por: itsaa
1

Respuesta:

Estimada amiga, vull expressar-te amb les meues paraules el que pense sobre la teua adicció amb les drogues. Primer, em pareix que les drogues no  t'ajuden en cap cosa, des de que les consumeixes només fas que parlar-me com una boja... la teua personalitat ha cambiat en estos últims 2 anys, i trobo a faltar com eres abans. Sent que et dona igual tot!

El segón motiu per el que vull que les deixes, és perquè estic segur de que t'has gastat massa diners i per a tindre problemes. Ana, m'agradaria que entengueres que no està bé gastar diners en això, imagina't les coses que podries haver fet amb els diners gastats... i de segur t'han timat alguna vegada.

El tercer motiu és la teua salud, que m'importa. No m'agradaria que dintre de 10 anys tingues els pulmons podrits o els dents pillor o estigues amb alguna enfermetat... de veritat, no vull que et vages. I no digues que són tonteries o "bulos"!! Els metges diuen la veritat, i jo també. És l'ultima oportunitat per a creu-me, Ana.

I per últim, els estudis. Des de que estàs així et centres menys! Estic segur de que els teus pares l'hauran notat, i cóm no notar-ho... No m'agradaria veure't més en les recuperacions de juny ni repetint curso, amiga meua.

Vinc amb tot aquest perquè em sent mal per tu, espere que les deixes de costat i tornes a ser la mateixa xica divertida, no la borratxa drogata d'ara.

T'estime Ana i espere veure't promte, i que reflexiones d'esta carta.

Explicación:

Hablo valenciano, puedes editar palabras si hablas catalán, y hay 258 palabras jaja bona sort


imanzeroual15: Moltes gracies ❤️
itsaa: de res!
Preguntas similares