• Asignatura: Català
  • Autor: ericnavarro
  • hace 8 años

Completa amb l'article definit (o, si cal, amb l’indefinit) o els pronoms: el, la, els, les (o variants) els espais buits.

a- Quan els maorís se saluden tenen __ costum d’ajuntar-se __ fronts. I __ ajunten tan i tant sovint que molts turistes els sorprèn d’allò més.

b- Veure com __ suor li regalimava front avall era __ senyal inequívoc que, a la sala, hi fia __ calor insuportable. Se sentia tan amarat de suor que no donava l’abast a eixugar-se__ amb el mocador.

c- Es menjava __ espinacs a l’hora de __ postres, no pas __ xocolata, que se __ reservava per al ressopó.

d- Obrir __ compte corrent en aquest banc implica __ grans avantatges, però quan __ vulgui tancar ja veurà que tot són entrebancs.

e- __ anàlisi que li han fet ara no ha rutllat, però en __ altres que li faran s’hi miraran més: __ hi faran amb aparells de més precisió.

f- Quan aquesta cuinera agafa el pebre, ho deixa tot tan picant… Quina feinada hi tens si __ vols fer desaparèixer de la boca.

Respuestas

Respuesta dada por: marietta1234567890
1

Respuesta:

a- Quan els maorís se saluden tenen el costum d’ajuntar-se els fronts. I les ajunten tan i tant sovint que molts turistes els sorprèn d’allò més.

b- Veure com la suor li regalimava front avall era el senyal inequívoc que, a la sala, hi fia la calor insuportable. Se sentia tan amarat de suor que no donava l’abast a eixugar-se'l amb el mocador.

c- Es menjava els espinacs a l’hora de les postres, no pas la xocolata, que se la reservava per al ressopó.

d- Obrir el compte corrent en aquest banc implica les grans avantatges, però quan el vulgui tancar ja veurà que tot són entrebancs.

e- L'anàlisi que li han fet ara no ha rutllat, però en les altres que li faran s’hi miraran més: l'hi faran amb aparells de més precisió.

f- Quan aquesta cuinera agafa el pebre, ho deixa tot tan picant… Quina feinada hi tens si la vols fer desaparèixer de la boca.

Explicación:

Preguntas similares