• Asignatura: Filosofía
  • Autor: andres199080
  • hace 8 años

glosario de 20 palabras en la filosofia

Respuestas

Respuesta dada por: paaulaa12
0

Respuesta:

  1. APARENÇA: Característica que té l'objecte i pot ser que no la tingui, és a dir, que si no la té segueix sent el que és, per tant,  és tot allò que no és real o que no és real del tot en l'àmbit de la realitat.
  2. CAOS: Estat en què es troba la matèria, abans de l'existència d'el món tal com el coneixem, i de què sorgiran les forces organitzadors de l'univers, del cosmos.  
  3. CORPUS EXOTÈRIC: Obres fora de la Acadèmia
  4. CORPUS ESOTÈRIC: Obres de l'interior de la Acadèmia
  5. DIALÈCTICA: L'art de la discussió mitjançant el diàleg, consisteix en contraposar una idea amb la seva contrària per tal d'assolir una síntesi
  6. DUALISME: teoria filosòfica que defensa que hi ha dues realistas ontològiques: la mente i la matèria. En concret, l'home seria un compost d'anima i cos.  
  7. EMPIRISME: Corrent filosòfic oposat al racionalisme que té com a principal problema l'estudi dels orígens i límits del coneixement i segons les persones empiristes aquest coneixement prové de l'experiència i està limitat per aquesta.
  8. METAFÍSICA: La metafísica és una branca de la filosofia que estudia els problemes del pensament filosòfic: Déu, el món, l'anima, etc. Prové del grec μετὰφυσικά que significa més enllà de la natura.
  9. MONISME: Teoria filosòfica que defensa que només hi ha una realitat ontològica: tot és matèria
  10. NOUMEN: Són objectes que només els podem pensar i que mai els podem trobar a l'experiència (exemple: Déu)
  11. PARADIGMA: Conjunto de prácticas y saberes que definen una disciplina científica durante un período específico.  
  12. PUR (PURO): Es defineix la característica "pur" com tot allò que és troba al marge de l'experiència, tot allò que és exclusivament mental i que no té cap mena de relació amb res que sigui empíric.
  13. REALISME: Actitud filosòfica que s'atén als fets tal com són.
  14. REALITAT: Allò que és pròpiament la cosa, amb independència de la seva aparença.
  15. SOLIPSISME: Creença segons la qual  només existeixo jo; tota la resta no és més que representacions de la nostra ment.
  16. TEORIA: Una teoria és una explicació probable de la realitat i que, en conseqüència, no ha de ser necessàriament vertadera.
  17. REVOLUCIÓN: Alteració radical i absoluta de certes estructures establides en àmbits socials, morals o econòmics d'una societat.

Explicación:

Preguntas similares