a. Quin és el nínxol ecològic del la llebre?

Respuestas

Respuesta dada por: krerivas
0

El nínxol ecològic de la llebre europea (Lepus europaeus) i la llebre ibèrica (Lepus granatensis), espècies més abundants a la península i específicament a Espanya és ampli:

-En el la regió nord-occidental del territori (Astúries i Galícia), habita una franja altitudinal compresa entre el nivell del mar i els 1200 metres, suportant precipitacions anuals de fins a 2000 mm.

-En Burgos, Lleó i Palència (erms subcantámbricos) les espècies es desenvolupen en zones herbàcies i arbòries de mitja alçada (arbustos) amb precipitacions anuals que no superen els 1500 mm.

-En les zones properes al mediterrani (hàbitat subtropical) pulula entre coníferes, amb temperatures mitjanes més càlides i major humitat relativa.

En general aquestes espècies conviuen amb les àrees destinades al cultiu agrícola, especialment les destinades al cultiu de cereals.

En español:

El nicho ecológico de la liebre europea (Lepus europaeus) y la liebre ibérica (Lepus granatensis), especies más abundantes en la península y específicamente en España es amplio:

-En el la región noroccidental del territorio (Asturias y Galicia), habita una franja altitudinal comprendida entre el nivel del mar y los 1200 metros, soportando precipitaciones anuales de hasta 2000 mm.

-En Burgos, León y Palencia (páramos subcantámbricos) las especies se desenvuelven en zonas herbáceas y arbóreas de mediana estatura (arbustos) con precipitaciones anuales que no superan los 1500 mm.

-En las zonas próximas al mediterráneo (hábitat subtropical) pulula entre coníferas, con temperaturas medias más cálidas y mayor humedad relativa.

Por lo general estas especies conviven con las áreas destinadas al cultivo agrícola, especialmente las destinadas al cultivo de cereales.

Preguntas similares