• Asignatura: Biología
  • Autor: mariamelbezzazi
  • hace 8 años

Quines causes poden provocar l'augment de la quantitat de diòxid de carboni en l'atmosfera?

Respuestas

Respuesta dada por: yeisilorena
2

Respuesta:El diòxid de carboni (antigament anomenat biòxid de carboni o anhídrid carbònic), és un gas incolor, inodor, i insípid. La seva composició química és CO₂. No és tòxic però la seva acumulació pot produir la mort per ofegament, car és un gas més pesant que l'aire, i s'acumula fàcilment en els llocs més baixos. El diòxid de carboni està compost per un àtom central de carboni unit amb dos dobles enllaços a dos àtoms d'oxigen, els tres alineats en línia recta;

O=C=O

És un dels productes finals de la combustió dels combustibles orgànics, i de la respiració dels animals, i alguns vegetals, com en els fongs. Els vegetals que tenen clorofil·la el redueixen, per l'acció combinada d'aquesta substància i la llum, i produeixen oxigen, i carboni que s'incorpora als organismes vegetals.

En processos de combustió, amb poc oxigen, també es genera monòxid de carboni (CO).

El diòxid de carboni és un dels gasos que ajuda a regular la temperatura de la terra gràcies a l'anomenat efecte hivernacle. L'augment actual de la concentració d'aquest gas a l'atmosfera, està creant l'escalfament global del planeta. S'han establert normatives internacionals, com el Protocol de Kyoto, per a intentar reduir aquest augment, però són seguides per molt pocs països. És considerat el segon gas hivernacle més important, després del vapor d'aigua.

Explicación:

Preguntas similares