• Asignatura: Català
  • Autor: manuantunes6763
  • hace 8 años

procés independentista català

Respuestas

Respuesta dada por: Anónimo
1

El procés sobiranista de Catalunya

El procés sobiranista de Catalunya de 2012-2019, conegut col·loquialment com el Procés català, és un conjunt de fets que s'han anat desenvolupant des de l'any 2012 a la comunitat autònoma de Catalunya amb l'objectiu d'aconseguir l'autodeterminació i la independència de Catalunya de Espanya.

El 9 de novembre de 2014 se celebrà el procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya convocat pel president de la Generalitat Artur Mas. El 27 de setembre del 2015 van celebrar eleccions «plebiscitàries». L'1 d'octubre de 2017 va celebrar el referèndum d'independència convocat pel president de la Generalitat Carles Puigdemont. El 27 d'octubre de 2017 va aprovar al Parlament de Catalunya la declaració unilateral d'independència i el Govern d'Espanya va intervenir l'autonomia de Catalunya mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Es van celebrar eleccions autonòmiques i la intervenció va acabar al juny de 2018 amb el nomenament de Quim Torra com a president de la Generalitat.

Respuesta dada por: Sandrita240
0

Respuesta:

El procés sobiranista de Catalunya de 2012-2020, conegut col·loquialment com el Procés català, és un conjunt de fets socials i polítics que s'han desenvolupat des de l'any 2012 a la comunitat autònoma de Catalunya amb l'objectiu d'aconseguir l'autodeterminació i la independència de Catalunya d'Espanya.

El 9 de novembre de 2014 se celebrà el procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya convocat pel president de la Generalitat Artur Mas en contra de el govern espanyol i de la llei. El 27 de setembre de 2015 van celebrar eleccions «plebiscitàries» en què va guanyar la coalició independentista Junts pel Sí. L'1 d'octubre de 2017 va celebrar el referèndum d'independència convocat pel president de la Generalitat Carles Puigdemont, declarat il·legal pel Tribunal constitucional. El 27 d'octubre de 2017 va aprovar al Parlament de Catalunya la declaració unilateral d'independència i el Govern d'Espanya va intervenir l'autonomia de Catalunya mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Es van celebrar eleccions autonòmiques i la intervenció va acabar al juny de 2018 amb el nomenament de Quim Torra com a president de la Generalitat. El 12 de febrer de 2019 va començar l'anomenat "Judici de l'Procés", la sentència es va emetre el 14 d'octubre de el mateix any. Una part de l'independentisme va reaccionar a aquesta sentència amb fortes protestes.

Espero haberte ayudado

Suerte en tu tarea!

Preguntas similares