• Asignatura: Filosofía
  • Autor: Anónimo
  • hace 8 años

un diagrama on es reconeguin següents conceptes: fenomen, voluntat, conseqüències, accidents, Resultats, Conseqüències previsibles, acció, consciència

Respuestas

Respuesta dada por: VAGL92
0

Fenomen:

Fenomen, del grec "phainómenon" (el que es mostra, el que apareix) en general, paraula que designa el que pot ser observat directament a través dels sentits.

Voluntat:

Facultat de l'ànima que permet, a través de l'intel·lecte, aprehendre al bé (o el que l'intel·lecte capti com a tal).

Accidents:

Acabo que descriu a allò que no es pot considerar com un element essencial, ni derivat de la naturalesa essencial d'una cosa.

 .

Resultats:

Efectes de l'acció de l'ésser sobre l'objecte.

Conseqüències:

Proposició deduïda d'una o més premisses de tal manera que en ser aquestes afirmades o negades és ineludible la seva afirmació o negació.

Previsibles:

Paraula que defineix els resultats, que l'ésser, a través de l'intel·lecte, pot anticipar de les accions del seu objecte.

 

Acció:

Terme amb el qual es refereix a aquell acte o conducta humana que resulta de l'elecció voluntària de l'individu, d'entre diverses conductes i després de la prèvia deliberació sobre elles. L'acció és, d'aquesta manera l'execució d'una conducta que deriva d'una elecció conscient i deliberada, racional, i de la qual l'individu es fa, o se li considera, per tant, responsable.

Consciència:

Paraula que defineix l'últim judici imperatiu i pràctic de la raó, supòsit que hi hagi abans un procés de deliberació sobre la fi i els mitjans a ell conduents. D'acord a la seva importància, se li divideix en consciència antecedent i conseqüent, segons jutgi l'acte abans o després de la seva realització.

 

 

Al teu ordre ...

Preguntas similares