• Asignatura: Biología
  • Autor: vgracia
  • hace 8 años

Les proteïnes del rovell d'un ou

Respuestas

Respuesta dada por: matalsan9
1

PROTEÏNES DEL ROVELL:  

La principal proteïna d'ou és ovalbumin, un tipus d'albúmina que constitueix entre 60% i el 65% del pes de l'ou. A més de tenir el millor perfil de proteïnes que es poden trobar en un aliment, la Clara conté vitamines i minerals i contribueix aproximadament 17 calories.

A més de ovalbumin, l'ou té altres proteïnes com ara ovomucina (2%), responsable de quallar l'ou bullit o fregit, conalbumin (14%) i ovomucoide (2%).

PROTEÏNES DE LA CLARA:  

Encara que les proteïnes de rovell d'ou són pràcticament inexistents, ja que es concentren principalment a la clara, és destacable el valor nutricional del rovell ja que és dels pocs aliments que tenen vitamina D, naturalment, a més d'altres vitamines com a , D i E.

Encara que el rovell d'ou conté entre 4 i 4,5 grams de greix per unitat, sobretot aquestes són greixos monoinsaturats, beneficiós per a l'organisme. Només uns 1,5 grams de greixos de rovell d'ou són insaturats.

El rovell també conté Colina, un nutrient que contribueix a l'etapa embrionària al desenvolupament de la memòria i és un component fonamental pel correcte funcionament de les cèl·lules del nostre organisme



vgracia: molt be noi
Preguntas similares